Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното на Alfa 145 1.3 Boxer

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парното на Alfa 145 1.3 Boxer

Здравейте, нов съм тук, преди 2 си купих Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 95г и съм доволен от колата, допада ми и ми харесва, но имам 2 малки проблема - първо парното не иска да духа топло дори когато загрее,духа си само студено, и второ - пръскалките на предните и задната чистачки. Не знам защо но когато бутна лостчето назад(да пръска на задната чистачка), започват да пръскат предните. А като го дръпна напред(уж да пръскат предните) нищо не се случва. Ако някой знае нещо и може да помогне да пише, защото без парно в това време не се търпи, особено при дъжд, предполагам ме разбирате!
    Alfa Romeo 156 1.8 - Black Pearl

Честита ти алфичка колега! За парното: знам , че на тия алфи им се прецаква кранчето за топло/студено намира се в краката на шофьора зад централната конзола. Има едно капаче с винт, махаш го и зад него и малко нагоре е кранчето. (много навряна работа е!) Може да го провериш дали не се е откачило от врътката на таблото.
    Друго , което се сещам е дали предишния собственик не е изолирал парното някакси....

За пръскалките: най-вероятно някой е пипал лостчето и е обърнал функциите. Не съм го разглобявал него и не мога да дам компетентен отговор обаче
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Благодаря за съвета колега ще го проверя това кранче, а относно пръскалките не съм много сигурен дали е от това защото на моторчето, кадето са включени двете маркучлета, едното се беше откачило, но само едното и аз го закачих. Та мисълта ми е да не обаркани маркучлетата, демек кое каде е закачено?

Comment

Пробвай да ги размениш. А иначе причината за непръскаща задна пръскалка най-вероятно е клапанчето , което се намира под пластмасовият вътрешен праг на шофьора. Потърси темата за пръскалки на чистачките
        Иначе имам и едно пунто, на което му беше откачено маркучлето отзад във вратата. Абе провери линията .

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Мой съвет е да ги махнеш тия клапанчета-замръзват или се задръстват и почва да тече вода някъде в колата.Аз ги махнах моите и нямам никакви проблеми вече.

Comment

Или ги изкормваш и с една видийка запушваш дупчицата. Между другото и на Пунтото правих същите манипулации !

www.ClassicCar-bg.com

Comment

добре чистачките ще ги оправа, но това кранче което казвате не мога да го намера. Отдолу има само една камара бушони, друно не виждам, да не е изкормено или нз.
              Last edited by kilara8; d.m.y г., 18:49.

Comment

Working...
              X